İçeriğe geç

Şehirler Arası Otobüse Nasıl Binilir

Otobüse binerken ne gerekli?

Seyahatiniz Türkiye sınırları içerisindeyse; Otobüse binmek için biletinizi satın alırken verdiğiniz verilerle eşleşen kimlik kartınızı göstermeniz gerekir. Bazı şirketler belirli durumlarda kimliğinizi kontrol etmese de, resmi bir kimlik belgesiyle seyahat etmek her zaman zorunludur.

Otobüse binerken ne yapmalıyım?

Toplu taşıma araçlarında uyulması gereken kurallar: Otobüslerimize binerken ön kapı, inerken ise orta ve arka kapılar kullanılır. Otobüs durakları hariç, yolcu alıp indirmek yasaktır. Otobüs duraklarında, otobüsün çantalara ulaşamayacağı şekilde durmak, çünkü bu durum genel trafik akışını olumsuz etkiler.

Otobüs bileti olmadan otobüse binilir mi?

Ülke içinde otobüsle seyahat edenlerin otobüse binmeden önce bilet yazdırmalarına gerek yoktur. Otobüs şirketleri genellikle biletinizi mobil uygulamaları veya diğer elektronik yöntemlerle doğrulayabilir.

Otobüs yolculuğunda kaç saatte bir mola verilir?

Yasaya göre, uzun mesafeli rotalarda otobüsler veya ticari araçlar her 4,5 saatte bir mola vermek zorundadır. Bu molalar genellikle 15 ila 30 dakika arasında sürer.

Kimlik kartı olmadan otobüse binilir mi?

Rotanız boyunca yapılacak rutin trafik ve polis kontrolleri için Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Otobüse binerken hangi kapıdan girilir?

5) Otobüslerimize binerken ön kapıyı, inerken orta ve arka kapıları kullanınız.

Şehirlerarası otobüslerde neden tuvalet yok?

Şehirlerarası olmayan otobüslerde tuvalete gerek yoktur çünkü bu otobüste en uzun kalış süresi genellikle iki saate kadardır. 4 Haziran 2015 Şehirlerarası olmayan otobüslerde tuvalete gerek yoktur çünkü bu otobüste en uzun kalış süresi genellikle iki saate kadardır.

Otobüse binerken nasıl davranmalıyız?

Yolcular otobüslerdeki sıra numaralarına dikkat etmelidir. Yolculuk sırasında yüksek sesle konuşmak, yolcuları ve şoförü rahatsız etmek veya sinirlendirmek yasaktır. Yolcular yolculuk sırasında araçlardaki koltuklara oturmalı, ayaktaki yolcular ise korkuluklara tutunmalıdır.

Otobüse geç kalınca bekler mi?

Bu nedenle otobüse geç kalmanız durumunda şirketin sizi beklemesi maalesef mümkün değildir. Yolcuların otobüs yolculuklarına zamanında varabilmeleri için hareket saatinden en az 15 dakika önce otobüs durağına gelmeleri önemlidir.

Sehirler arası otobüse nasıl binilir?

Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. PNR numaranızı ve kimlik kartınızı kullanarak otobüse binebilirsiniz. Otobüse binerken veya gerektiğinde PNR numaranızı ve kimlik kartınızı görevliye gösterin. Gösterilen bilgilerin doğruluğu onaylandıktan sonra otobüse binme işlemi tamamlanır.

Otobüs bileti aldıktan sonra ne yapılır?

Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. Biletinizi satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz size e-posta ve SMS yoluyla gönderilecektir. Biletinizi yazdırmanıza gerek kalmadan sadece kimliğinizi göstererek kolayca seyahat edebilirsiniz.

Kimliksiz şehir dışına çıkılır mı?

Şehirlerarası otobüs yolculukları da kimlik olmadan mümkün değildir. Resmi kimlik olmadan otobüs bileti almak veya otobüse binmek mümkün değildir.

Şehirler arası otobüslerde kamera var mı?

Türkiye Otobüs Şoförleri Derneği (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım: “Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 24. maddesi gereğince, yolcu taşımacılığında kullanılan araçlara 25 Ekim 2017’den itibaren kamera zorunluluğu getirildi.”

9 saat otobüs kullanan kaç dakika dinlenir?

En fazla 9 saat. 9 saati aşabilirsiniz, ancak haftada iki kereden fazla olamaz ve en fazla 10 saat. Bir haftada en fazla 56 saat. 2 haftalık süre 90 saati geçemez. 4,5 saatlik sürüşten sonra en az 45 dakikalık bir mola vermelisiniz (dinlenme süresi kullanmıyorsanız).

Otobüs gecikirse ne olur?

Seyahatin gecikmesi halinde yolcunun hakları Seyahat, yolcu için makul olmayan bir süre boyunca gecikirse, yolcu sözleşmeden dönebilir ve ödediği ücreti ve ayrıca herhangi bir zararın tazminini talep edebilir. Yolcu, gecikmeye rağmen seyahate başlamışsa, yalnızca gecikmeden kaynaklanan zararın tazminini talep edebilir.

Otobüs kullanmak için ne gerekiyor?

Bu, otobüs sürmek için gereken ehliyet sınıfıdır. Yaş sınırı 24’tür ve en azından B grubu ehliyet gereklidir. M, B, B1, D1 ve F sınıflarındaki araçları sürebilirsiniz. Bu, otobüs sürmek için gereken ehliyet sınıfıdır.

Otobüs yolculuğunda yanımıza ne almalıyız?

Seyahat çantanızda bulunması gerekenler: 14 temel ürünGüneş kremi.Güneş gözlüğüAğrı kesiciler ve mide ilaçlarıBandajlarMendiller.Deodorant.Diş fırçası ve macunu.Şampuan – saç kremi – duş jeli.Diğer ürünler…

Otobüs kartı için neler lazım?

Kimlik ve fotokopisi (son 6 ay içinde alınmış) Başvuru sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınan kart ücretinin fotokopisi gerekmektedir.

Bilet alırken hangi bilgiler gerekli?

E-posta adresi, cep telefonu numarası, ad, soyad, doğum tarihi, TC kimlik numarası, cinsiyet ve HES kodu bilgilerini kullanarak uçak bileti satın alırken zorunludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort