İçeriğe geç

Cimcime Nasıl Yazılır Tdk

Cimcime nasıl yazılır?

CİMCİME KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Çevrelerinde olup biteni izleyen, büyüklerin rolünü hisseden Cimcime olmuşlardır.

Küçük cimcime ne demek?

Cimcime, küçük kadınlara, genç kızlara ve çocuklara verilen isimdir. Daha çok sevimli kızlar için kullanılan bir kelime olduğu söylenebilir.

Cimcime hangi yöreye ait?

Anadolu’da mimari açıdan da etkili olduğu ve çeşitli türbe, hac ve kurban yerlerinin bu adla anıldığı da açıktır. Örneğin Erzurum’da Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir yapının adı Cimcime Hatun Türbesi’dir.

TDK men etmek nasıl yazılır?

Benzer şekilde, söylenemeyen ve atlanan bir ses nedeniyle, “yasaklamak” (forbid’+etmek) ve “kovmak” (def ‘+etmek) bileşik fiillerini yan yana yazarız.

Cızbız nasıl yazılır TDK?

CİZBİZ KELİMESİNİN ANLAMI: Bu ifade ızgarada pişirilen et anlamına gelir. İnsanlar ayrı ayrı yazarak hata yaparlar. Bu kelime genellikle ciz biz olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı cımbız şeklinde olmalıdır.

Zarafetiyle nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler yazımlarıyla sıklıkla karıştırılır. “Elegance” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “elegance” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “elegance”dir.

Cimcime ne demek ekşi sözlük?

Paçavra tabanlı ve örme ayakkabı çeşididir. Küçük, sevimli ve güzel (kız, kadın) anlamına gelen lakaptır.

Şıllık ne anlama gelir?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçede “yaş” (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökülen karışıma ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Halk dilinde zilli ne demek?

Farsçada “halı” anlamına gelen “zilu”, modern Türkçeye “zili” veya “zilli” olarak çevrilmiştir. Rivayete göre bölgedeki Selçuklu Türkleri de bu halıları dokurlardı ve eski Türkler bunlara “halı, cecim, chili, zili” adını vermişlerdir.

Cimcime kökeni nedir?

cimcime – İngilizce sözlük. Arapça kök cm’den gelen cumcuma(t) جُمْجُمة “kafatası” kelimesinin ödünç alınmış bir sözcüğüdür. Bu ses taklidi kelimesi camcama جَمْجَمَ “tıkladı” fiilinden türemiştir.

Cicim neye denir?

Cecim – Cicim: Küçük ve hafif halı.

Cimcime karpuz nedir?

Cimcime, büyük bir karpuz olma hayalini gerçekleştirmek için sihirli bir çekirdek bulan küçük ve tatlı bir karpuzdur. Bu çekirdeği kullanmak için bir dilek tutması gerektiğini öğrenir, ancak ne dileyeceğini bilemez ve arkadaşlarından yardım ister. Yolda, Cimcime’yi yemek isteyen bir tilki tarafından takip edilir.

Kuru yemiş nasıl yazılır?

Bu durumda bu kelimeyi “çılgın” olarak yazmak yanlıştır. Fındık kelimesinin doğru yazımı “kurutulmuş fındık” olmalıdır.

Gitgide bir nasıl yazılır?

GİTGİDETDK YAZIMI Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakıldığında kelimenin gitgide olarak yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen “gradually” kelimesinin ayrı yazımı bir yazım hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “gradually”dir.

Cır cır böceği nasıl yazılır TDK?

CRICKET SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI: Cicada. Fermuar anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla cricket olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı ratchet şeklinde olmalıdır.

Çimçim nedir?

Ot otu, balıkları beslemek için tül kepçelerle kayalardan çıkarılan, 3-4 cm’den uzun olmayan bir türdür. Balık pazarlarında ekonomik değeri artar ve özellikle dişi balıkların ilgisini çeker. Otlar kısa bir süre kaynatılır. Salata yapmak için bol maydanoz, limon ve zeytinyağı ile karıştırılır.

Cicim neye denir?

Cecim – Cicim: Küçük ve hafif halı.

Cimcime ne demek ekşi sözlük?

Yakkari with cimcime can adlı çizgi filmden sonra yayınlanan programdaki kız bebeğin ismidir. Ramazan ayında TRT 1’de yayınlandığını hatırlıyorum.

Metcezir nasıl yazılır?

Bu, özellikle ana denizlerde, okyanus yüzeyindeki su seviyesinin, Ay ve Güneş’in Dünya üzerindeki çekim kuvvetleri nedeniyle yükselip alçaldığı bir olgudur. Bu kelime genellikle met cezir, gelgit, gelgit olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım, bir sel şeklinde olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir